Ovaj vikend donio je sjajne vijesti za sve omladinske selekcije FK Igman, koje su ostvarile pobjede u svim odigranim utakmicama. Naši talentovani momci pokazali su nevjerojatnu borbenost, timski duh i kvalitet na terenu, što nas ispunjava izuzetnim ponosom.

🔴 Premijer omladinska liga BiH U-19:
FK Igman 2-0 FK Sloga Doboj (Begović Alen, Goletić Ahmed)
U Premijer ligi omladinaca, naša U-19 selekcija ostvarila je važnu pobjedu protiv FK Sloge Doboj, golovima Alena Begovića i Ahmeda Goletića. Ova tri boda dovela su nas na 11. mjesto sa ukupno 8 bodova. Tim pokazuje napredak iz utakmice u utakmicu i sigurno je da će se naši mladi talenti boriti za bolje pozicije kako sezona odmiče.

🔴 Omladinska liga BiH – Grupa Centar 1 (Juniori):
FK Sutjeska 0-2 FK Igman (Habibović Emir, Korać Emir)
Naši juniori briljiraju ove sezone! Sa savršenim učinkom od 8 pobjeda iz 8 utakmica, trenutno su na prvom mjestu sa maksimalnih 24 boda. U posljednjem kolu su savladali FK Sutjesku rezultatom 2-0, zahvaljujući golovima Habibovića Emira i Koraća Emira. Ova pobjeda potvrđuje dominaciju naše juniorske ekipe u Omladinskoj ligi BiH i najavljuje uzbudljiv nastavak sezone, gdje će nastojati zadržati svoju savršenu formu.

🔴 Omladinska liga BiH – Grupa Centar 1 (Kadeti):
FK Sutjeska 0-5 FK Igman (Salihagić Ahmed x2, Ćutuk Jermin, Dacić Bakir, Trgo Imran)
Kadeti FK Igman pokazali su svoju snagu u utakmici protiv FK Sutjeske, slavivši sa ubjedljivih 5-0. Dvostruki strijelac Ahmed Salihagić predvodio je ekipu do pobjede, a pridružili su mu se Ćutuk Jermin, Dacić Bakir i Trgo Imran sa po jednim golom. Ovom pobjedom, kadeti su se popeli na 5. mjesto sa ukupno 18 bodova. Pokazali su da imaju kapacitet za borbu u vrhu tabele, a s ovakvim nastupima možemo očekivati još puno sjajnih rezultata.

Naš klub je izuzetno ponosan na uspjehe svih selekcija ovog vikenda. Posebno ističemo juniore iz federacije koji su ostvarili maksimalan učinak i nalaze se na čelu tabele, bez izgubljene utakmice. Svaka pobjeda je rezultat rada, discipline i timske igre, a naši mladi fudbaleri zaslužuju sve pohvale za svoj trud i zalaganje na terenu.

Nastavljamo sa ponosom pratiti uspjehe naših momaka, vjerujući da je ovo samo početak odlične sezone za sve selekcije FK Igman. Bravo za sve igrače i stručni štab! 🔴⚽👊